Bramboráky se zelím

Vyzkoušený recept na vynikající bramboráky se zelím. Pokud máte rádi zelí, tak tuto variantu bramboráků prostě musíte ochutnat. Můžete je smažit, nebo upéct na plechu.

30 minut, cca 12 – 15 bramboráků

Ingredience

  • 8 – 10 brambor
  • 1 vejce
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 1 sáček kysaného zelí (350 – 500 g)
  • olej nebo sádlo na smažení

Postup

Brambory očistíme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je v bramborách nadbytek vody, rukou ji z nich vymáčkneme.

K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, mouku, sůl, opepříme, osolíme, přidáme majoránku a rozmačkaný, nebo prolisovaný česnek.

Vše promícháme a k bramborové směsi přidáme na závěr ještě na drobno nakrájené kysané zelí zbavené, ze kterého slijeme šťávu. Zbývající šťávy se zbavíme pomačkáním zelí.

Vše opět důkladně promícháme a hotové těsto dáváme pomocí lžíce na rozpálenou pánev s olejem, nebo sádlem. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova a hotové odkládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečné mastnoty.

Pokud zvolíme místo smažení bramboráků pečení, dáme je na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 °C po dobu zhruba 25 minut.

Líbí se vám "Bramboráky se zelím"?



Komentáře