Bramborový guláš

Vyzkoušený recept na bramborový guláš s uzeninou podle babičky, který si ale jinak může každý dochutit podle sebe, třeba pálivou paprikou.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • cca 10 – 12 brambor (varný typ B/C)
  • 300 g uzeniny
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 stroužky česneku

Postup

Nejprve si připravíme brambory, takže je oškrábeme, opláchneme a nakrájíme například na střední kostičky. Na kostičky nakrájíme také uzeninu.

V hrnci si rozehřejeme sádlo a na něm zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou uzeninu a krátce ji opečeme. Po chvíli zaprášíme mletou paprikou, kmínem a vše promícháme.

Přidáme připravené brambory, zalijeme horkým vývarem, nebo vodou tak, aby byly brambory pod hladinou, zamícháme a vaříme zhruba 15 minut.

Po uvaření můžeme podle potřeby guláš zahustit moukou, případně nějakou tu bramboru rozmačkat a ještě krátce povařit.

Uvařený a téměř hotový bramborový guláš osolíme, opepříme, přidáme mezi prsty protřenou majoránku, rozmačkaný česnek, prohřejeme a můžeme podávat.

Líbí se vám "Bramborový guláš"?



Komentáře