Bulky na hamburger

Vyzkoušený recept na domácí bulky na hamburger. Ať už děláte třeba hamburger z mletého masa podle Pohlreicha, domácí bulky k němu prostě patří.

120 minut, až 4 bulky (dle velikosti)

Ingredience

  • 230 ml mléka
  • 35 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 550 g polohrubé mouky
  • 90 g másla (6 lžic)
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření
  • sezamová semínka na posypání

Postup

V misce nejprve rozmícháme rozdrobené droždí pokojové teploty s cukrem, přilijeme zhruba 100 ml odstátého mléka, rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, cca 10 minut.

Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, rozpuštěné vychladlé máslo, zbývající mléko a kvásek. Vypracujeme těsto do hladka, lehce poprášíme moukou a necháme kynout cca 1 hodinu.

Z vykynutého těsta vytvoříme placaté bochánky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 – 15 minut dokynout.

Hamburgerové bulky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme sezamem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba 15 minut.

Hotové a vychladlé bulky rozkrojíme na půlky a můžeme se pustit do vynikajících hamburgerů.

Líbí se vám "Bulky na hamburger"?



Komentáře