Chilli con carne

Vyzkoušený recept na velice oblíbené a chutné chilli con carne, které je jako od Pohlreicha. Kvalitní hovězí mleté maso vybírejte důkladně.

100 minut, až 6 porcí

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • olivový olej
  • 1 vrchovatá lžička chilli
  • 1 vrchovatá lžička drceného kmínu
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • sůl
  • pepř
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 plechovka červených fazolí (400 g)
  • 2 plechovky krájených rajčat (2x 400 g)
  • 500 g mletého masa (hovězí, jehněčí)
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • balzamikový ocet

Postup

Cibuli, karotku a celer nakrájíme na drobno. Česnek rozmačkáme, nebo prolisujeme. Červenou papriku rozpůlíme, vyčistíme a nakrájíme na menší kousky.

V hrnci rozpálíme olej a přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, viz výše. Promícháme a po chvilce přidáme chilli, kmín, skořici, sůl a pepř.

Vše povaříme zhruba 8 minut, dokud zelenina nezměkne a nezesklovatí. Nezapomeneme průběžně míchat.

Cizrnu a fazole bez nálevu přidáme ke směsi společně rajčaty. Promícháme, krátce povaříme a přidáme rozmělněné mleté maso.

Vše promícháme, prohřejeme a přidáme koriandr, ocet, sůl a pepř. Promícháme, přivedeme opět k varu, zakryjeme poklicí a za občasného promíchání vaříme na mírném stupni zhruba hodinu.

Hotové chili con carne můžeme podávat s rýží basmati, pečivem, nebo jen tak samotné.

Líbí se vám "Chilli con carne"?



Komentáře