Cuketový bramborák na plech

Vyzkoušený recept na cuketový bramborák na plech pečený v troubě. Podle chuti můžete přidat do bramboráku také kvalitní uzeninu.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 500 g brambor (varný typ C)
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 6 lžic hladké mouky
  • 4 vejce
  • 250 g kvalitní uzeniny, nebo uzeného masa (nepovinné)

Postup

Cuketu opláchneme, rozřízneme a zbavíme vnitřku se semínky. Brambory oškrábeme, opláchneme a česnek rozmačkáme, nebo prolisujeme.

Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle cuketu i brambory a například přes cedník, nebo jen v míse zmáčkneme a slijeme, abychom se zbavili přebytečné vody.

Přidáme zbývající ingredience, podle chuti osolíme, opepříme a propracujeme, abychom získali polotuhé těsto. Podle chuti můžeme, ale nemusíme, přidat kvalitní uzeninu na kostičky. Mouku přidáváme postupně, aby nebylo těsto moc husté. Majoránku je dobré před použitím promnout mezi prsty, aby se rozvoněla.

Plech vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně rozlijeme těsto, případně stěrkou roztáhneme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 25 minut.

Líbí se vám "Cuketový bramborák na plech"?



Komentáře