Domácí vanilkový krém

Vyzkoušený recept na domácí vanilkový krém vhodný třeba do dortů, nebo řezů. Je skvělý a nepotřebujete ani puding.

20 minut

Ingredience

  • 1 litr mléka
  • 1 vanilkový lusk nebo 1 kapka vanilkového extraktu
  • kůra z 1 citronu
  • 8 žloutků
  • 150 g třtinového cukru, nebo krupice
  • 90 g polohrubé mouky nebo 2 lžíce maizeny

Postup

V kastrolu přivedeme k varu mléko a vmícháme do něj vyškrábnutá semínka z vanilky, nebo kapku vanilkového extraktu a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Odstavíme z rozehřáté plotny.

Oddělené žloutky vyšleháme v míse s cukrem do krémové hmoty a přimícháme mouku, nebo maizenu.

Do směsi následně pomalu přiléváme mléko. Přelijeme vše zpět do kastrolu, přivedeme k varu a chvíli šleháme. Z kastrolu přelijeme zpět do mísy, ve které necháme za občasného zamíchání vychladnout.

Líbí se vám "Domácí vanilkový krém"?



Komentáře