Eskymo řezy

Vyzkoušený nejlepší recept na kokosové eskymo řezy na plech, které si zamilují nejen děti, ale také vy a hned z plechu zmizí.

50 minut

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 polévkové lžíce dobrého kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce

Krém

  • 2 kokosové pudinky
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 500 ml mléka
  • 125 g másla
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
  • strouhaný kokos podle chuti

Postup

V míse uděláme těsto smícháním mouky, prášku do pečiva, cukru a kakaa. Promícháme, přidáme olej, mléko, vejce a vymícháme hladké těsto.

Hotové těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C po dobu zhruba 15 minut.

Na eskymo řezy budeme potřebovat krém, který uděláme z kokosového, případně vanilkového pudingu. Ten rozmícháme v části mléka a zbytek dáme vařit. Když je mléko horké, přidáme do něj rozmíchaný puding a neustále mícháme, dokud není uvařený dohusta. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

Do mísy nebo kastrolu dáme máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky, oba cukry a ušleháme. Přidáme puding, krátce prošleháme a do této pudingové směsi na závěr zašleháme smetanu.

Na upečený a vychladlý korpus naneseme rovnoměrně hotový krém, uhladíme a vršek eskymo řezů ozdobíme cik-cak čokoládovou polevou. Dáme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Líbí se vám "Eskymo řezy"?



Komentáře