Frankfurtská polévka

Vyzkoušený recept na frankfurtskou polévku našich babiček, ve které kvalitním párkem rozhodně nešetřete. Úžasná polévka typická svou chutí.

75 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 2 lžičky mleté papriky (pálivá dle chuti)
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 – 3 brambory
  • sůl
  • 4 vídeňské nebo frankfurtské párky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 80 ml mléka

Postup

V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

Snížíme výkon sporáku na minimum, přidáme mletou papriku, kmín a necháme rozvonět. Po chvíli zasypeme hladkou moukou, krátce osmahneme, aby vznikla jíška a zalijeme horkým vývarem.

Polévku vaříme na mírném stupni, aby se cibule rozvařila a mouka dostatečně provařila, což bude trvat zhruba 40 minut za občasného promíchání.

Pak přidáme brambory nakrájené na kostky a osolíme. Když jsou brambory do poloměkka, přidáme párky nakrájené na tenká kolečka a rozmačkaný česnek s utřenou majoránkou.

Frankfurtskou polévku krátce povaříme, aby byly brambory akorát doměkka, a na závěr přidáme na zjemnění mléko.

Líbí se vám "Frankfurtská polévka"?



Komentáře