Hráškový krém

Vyzkoušený recept na vynikající hráškový krém z mraženého hrášku. Snadná a rychlá příprava krémové hráškové polévky potěší též.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 plátek másla
  • 50 g šalotky
  • 150 g mraženého hrášku
  • 600 ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

Rozehřejeme v hrnci plátek másla, krátce zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, nebo cibuli.

Přidáme zhruba 100 ml horkého vývaru a necháme vařením odpařit. Následně toto zopakujeme ještě jednou.

Pak přidáme hrášek, který necháme povolit před vařením, sůl, pepř, přilijeme zbytek horkého vývaru a 5 – 7 minut povaříme.

Krémovou hráškovou polévku odstavíme z plotny, ponorným mixérem důkladně rozmixujeme dohladka a máme hotovo. Pro zjemnění můžeme do krému dát ještě plátek másla.

Líbí se vám "Hráškový krém"?



Komentáře