Hrnkový ovocný koláč s drobenkou

Vyzkoušený recept na hrnkový ovocný koláč s drobenkou. Jako ovoce skvěle poslouží jahody, maliny, třešně, rybíz, ale i meruňky, nebo jablka.

45 minut, 1 koláč (forma 28 cm, nebo hlubší plech)

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 750 g ovoce (např. jahody, maliny, třešně, rybíz, ale i meruňky, nebo jablka)

Drobenka

  • 6 lžic hrubé mouky
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla

Postup

V míse spolu utřeme vejce s cukrem, přidáme smetanu, mouku promíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme.

Hotové těsto vylijeme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 28 cm, nebo na hlubší plech a rovnoměrně po celé ploše těsto roztáhneme například stěrkou.

Naskládáme rovnoměrně opláchnuté a osušené ovoce. Pokud je ovoce větší, nakrájíme na poloviny, nebo na kolečka.

Na vrstvu ovoce rozprostřeme rovnoměrně drobenku, kterou rychle vypracujeme rukama (prsty) ze smíchaných sypkých ingrediencí a změklého másla.

Hrnkový ovocný koláč s drobenkou pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, dokud není drobenka dozlatova.

Líbí se vám "Hrnkový ovocný koláč s drobenkou"?



Komentáře