Išlské dortíčky

Vyzkoušený recept na nejlepší išlské dortíčky. Název cukroví pochází z rakouského letoviska Bad Ischl. Určitě vyzkoušejte, jsou skvělé.

60 minut

Ingredience

Těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra z 1/2 citronu (jemně nastrouhaná)
  • 200 g loupaných mandlí (jemně nastrouhané)
  • 1 lžíce kakaa (pro tmavou variantu)
  • 250 g másla
  • 2 žloutky

Dokončení

  • cca 150 g meruňkového, jahodového, nebo malinového džemu
  • čokoláda
  • loupané mandle

Postup

Smícháme společně všechny sypké ingredience a do této směsi přidáme nakrájené máslo na menší kousky a oddělené žloutky.

Rukama vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do chladu.

Potom těsto vytáhneme, necháme odstát na pokojovou teplotu a na pomoučeném vále vyválíme plát o tloušťce zhruba 4 mm. Z tohoto plátu vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 5 cm a skládáme na plech s pečícím papírem.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do růžova zhruba 10 minut.

Upečená a vychladlá kolečka potom slepíme džemem dle našeho výběru, vršek namáčíme do rozpuštěné čokolády nebo čokoládové polevy, zdobíme loupanou mandlí a necháme čokoládu ztuhnout.

Líbí se vám "Išlské dortíčky"?



Komentáře