Italské rizoto se špenátem a kuřecím masem

Vyzkoušený recept na italské rizoto se špenátem a kuřecím masem, které se po italsku dělá trochu jinak, než jsme zvyklí.

30 minut, 2 porce

Ingredience

Rizoto

  • 2 plátky másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g rýže (Arborio)
  • 80 ml bílého vína
  • 0,5 l masového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu

Špenát

  • 1 hrst listů špenátu
  • 20 g másla
  • 3 stroužky česneku

Kuřecí maso

  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa

Postup

Z citronové šťávy a olivového oleje připravíme marinádu, ve které naložíme opláchnutá a lehce poklepaná kuřecí prsíčka (prostě je potřeme). Dáme do mísy, zakryjeme a dáme do chladničky.

Ve větším kastrolu rozpustíme 1 plátek másla a na něm necháme rozvonět a zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. K ní přidáme olivový olej, promícháme a přisypeme rýži, kterou za neustálého míchání krátce opražíme na prudko. Když všechna zrníčka rýže zesklovatí, podlijeme vínem a za neustáláho míchání víno odpaříme.

Sporák ztlumíme a postupně začneme přidávat vývar. Vždy dáme prostor, aby se vývar absorboval do rýže a pak až přidáme zase další naběračku. Po 20 minutách vaření rýži vyzkoušíme a pokud je již měkká na skus, tak vývar přestaneme přidávat. Na závěr přidáme 1 plátek másla, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a promícháme.

Zhruba 10 minut před dokončením rizota uděláme kuřecí maso a špenát. Kuřecí prsa grilujeme zhruba 5 minut z každé strany. Špenátové listy dusíme několik minut na rozpuštěném másle s rozmačkaným a krátce osmahnutým česnekem.

Hotový špenát vmícháme do rizota, zakryjeme pokličkou a necháme odpočinout. Zatím si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky a při podávání je položíme na špenátové rizoto.

Líbí se vám "Italské rizoto se špenátem a kuřecím masem"?



Komentáře