Kakaová poleva

Vyzkoušený recept na domácí kakaovou polevu, která nám skvěle poslouží na nějakou dobrou buchtu. Základem je kvalitní kakao.

20 minut

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 30 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • voda

Postup

Změklé máslo smícháme s kakaem. Do kastrolu dáme cukr, rozprostřeme po dně a přidáme takové množství vody, aby se v ní rozpustil.

Na sporáku za neustálého míchání dokonale rozpustíme a přivedeme k varu. Povaříme krátce tak, aby byl cukr na nit, tedy hezky se táhnul.

Takto připravený cukr pomalu nalijeme do misky se směsí másla a kakaa a neustále mícháme.

Takhle bychom měli mícháním dosáhnout ideální konzistence naší kakaové polevy a můžeme ji použít třeba na nějakou dobrou buchtu.

Líbí se vám "Kakaová poleva"?



Komentáře