Karlovarský knedlík

Vyzkoušený, tradiční recept na karlovarský knedlík, který je prostě vynikající a skvěle se hodí jako příloha například ke guláši a omáčkám.

40 minut, 2 knedlíky / 4 porce

Ingredience

  • 400 g (8 – 10 ks) rohlíků, nebo housek
  • sůl
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 150 g másla

Na karlovarském knedlíku není nic složitého. Gumovější rohlíky, nebo housky z předchozího dne nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a rukama promícháme.

Přelijeme mlékem smíchaným se žloutky, rozpuštěným máslem a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a lehce přimícháme.

Hotové těsto na karlovarský knedlík dáme na 10 minut do chladu. Následně vytáhneme, rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme šišky. Každou z nich zabalíme do plátna, nebo potravinové fólie a oba konce zavážeme provázkem.

Knedlíky vaříme v hrnci zhruba 20 minut s tím, že po 10 minutách je otočíme, aby se uvařily celé. Uvařené knedlíky vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na jednotlivé plátky.

Líbí se vám "Karlovarský knedlík"?



Komentáře