Křenová omáčka

Vyzkoušený recept na nejlepší křenovou omáčku s uzeným masem podle babičky. Někdo ji miluji, někdo ji nemusí. Zkuste tento recept.

35 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 plátek másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 50 g křenu
  • sůl

Postup

V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme moukou – uděláme světlou jíšku, neboli zásmažku, kterou následně zalijeme horkým vývarem a povaříme.

Ve smetaně rozšleháme oddělené žloutky a přidáme křen nastrouhaný najemno. Přidáme vše do hrnce, přivedeme opět k varu a krátce, zhruba 5 minut, povaříme.

Křenovou omáčku podle chuti osolíme a můžeme podávat – obvykle s houskovým knedlíkem a vařeným uzeným masem nakrájeným na plátky.

Líbí se vám "Křenová omáčka"?



Komentáře