Kulajda s houbami a koprem

Vyzkoušený recept na poctivou polévku. Kulajda s houbami a koprem od babičky, která ji dělá už pěkně dlouho, ale na chuť jsem jí přišla teprve nedávno.

45 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 hrst čerstvých hub (suchohřiby, lišky, směs hub)
  • 6 brambor
  • 3 kuličky černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 špetka kmínu
  • 3 kuličky nového koření
  • 0,7 l vody
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 ml)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • 4 vejce

Postup

Houby očistíme nakrájíme podle libosti na středně velké, nebo různé kousky.

Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky, a společně s houbami a veškerým kořením dáme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka cca 15 minut.

Do smetany vmícháme mouku a když jsou brambory měkké, přidáme do hrnce, krátce provaříme a přidáme ocet, nasekaný kopr a dosolíme. Přidáme vejce, krátce povaříme a dáme stranou z plotny dojít alespoň 5 minut.

Líbí se vám "Kulajda s houbami a koprem"?



Komentáře