Mandlová nádivka

Vyzkoušený recept na vynikající mandlouvou nádivku vhodnou například k nadívání krůty, ale i kuřete. Určitě ji vyzkoušejte.

25 minut,  4 – 6 porcí

Ingredience

  • 100 g loupaných mandlí
  • 100 g slaniny
  • 100 g másla
  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 veka
  • petrželka
  • muškátový květ

Postup

Pokud nemáme loupané mandle, můžeme použít mandle natural a zbavit je slupky tak, že je dáme na 1 minutu do vařící vody, scedíme a oloupeme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji v kastrolku částečně vyškvařit. Přidáme k ní máslo, rozpustíme, promícháme a přidáme do směsi odstátého mléka a dvou rozšlehaných vajec. Osolíme, opepříme.

Veku, případně rohlíky, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petržel, muškátový květ, mandle nakrájené na proužky, promícháme a zalijeme připravenou směsí.

Dáme alespoň na hodinu odležet do chladu, potom promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a můžeme nadívat krůtu, nebo kuře.

Líbí se vám "Mandlová nádivka"?



Komentáře