Mexické fazole

Vyzkoušený recept na vynikající mexické fazole s klobásou, které potěší milovníky pikantních pokrmů. Fazole po mexicku jsou vynikající!

40 minut, 2 porce

Ingredience

  • 2 hrnky tmavých fazolí
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti chilli, pálivá paprika, česnek

Postup

Fazole důkladně propláchneme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Pak vodu vylijeme.

K fazolím přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a zalijeme vodou, aby byly fazole potopené. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou fazole doměkka, zhruba 40 minut.

Uvařené fazole scedíme, ale jeden hrnek vývaru z fazolí necháme stranou, stejně tak 1/4 fazolí.

V kastrolu rozpustíme máslo a zatím fazole rozmačkáme. K rozmačkaným fazolím přilijeme rozpuštěné máslo a krátce vaříme, aby se máslo vsáklo. Postupně přiléváme podle potřeby také vývar z fazolí, který jsme si dali stranou a udržujeme tak neustále ideální konzistenci směsi. Takhle povaříme zhruba 15 minut.

K téměř hotové mexické směsi přidáme nerozmačkané fazole, které jsme dali stranou, osolíme, okořeníme podle chuti, zamícháme, prohřejeme a máme hotovo.

K mexickým fazolím se skvěle hodí nějaká kvalitní klobása, ale není to podmínkou.

Líbí se vám "Mexické fazole"?



Komentáře