Nepečený ovocný dort

Vyzkoušený recept na nepečený ovocný dort s mascarpone, smetanou a ovocem, které můžeme vybrat podle své chuti. Vychlazený ovocný dort je vynikající.

45 minut, 1 dort

Ingredience

  • 1 balíček dětských piškotů (120 g)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml zakysané smetany
  • 450 g mascarpone
  • 1 lžíce cukru krupice
  • čerstvé, nebo kompotované ovoce

Postup

Dortovou formu o průměru 22 – 24 cm vyložíme potravinářskou fólií a její dno vyskládáme polovinou dětských piškotů.

Ušleháme šlehačku a trochu osladíme. Do šlehačky přidáme zakysanou smetanu s mascarpone a vše pomalu ušleháme.

Na piškoty v dortové formě naneseme polovinu množství připravené směsi a na ni naskládáme druhou polovinu piškotů a na ně ovoce. Na závěr naneseme druhou polovinu krémové směsi.

Povrch nepečeného dortu hezky uhladíme a podle libosti můžeme i nahoru dát ovoce. Větší ovoce můžeme pokrájet na drobno a zalít vše ještě želatinou.

Pokud použijeme kompotované ovoce a budeme připravovat želatinu, nezapomeneme využít ovocnou šťávu na její přípravu.

Hotový nepečený dort s ovocem dáme na pár hodin, nejlépe přes noc, důkladně vychladit.

Líbí se vám "Nepečený ovocný dort"?



Komentáře