Ořechové řezy

Vyzkoušený recept na vynikající ořechové řezy se žloutkovou polevou. Pokud jste závislí na oříšcích a milujete sladké, těmto řezům neodoláte.

50 minut, 1 plech

Ingredience

Těsto

  • 6 bílků
  • 1 špetka soli
  • 275 g cukru krupice
  • 275 g másla
  • 140 g hladké mouky
  • 275 g mletých vlašských ořechů

Žloutková poleva

  • 6 žloutků
  • 275 g cukru krupice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • šťáva z 1/2 pomeranče

Postup

Nejprve si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a následně pomalu přidáváme rozpuštěné, již zchladlé, máslo. Nakonec přidáme mleté vlašské ořechy promíchané s moukou.

Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut. Řezy by měly získat zlatavou barvu.

Žloutkovou polevu připravíme tak, že žloutky, cukr a šťávu z citronu a pomeranče společně utřeme do lesklé pěny. Rovnoměrně naneseme stěrkou na vychladlý moučník a máme hotovo.

Líbí se vám "Ořechové řezy"?



Komentáře