Segedínský guláš

Vyzkoušený top recept na vynikající segedínský guláš z vepřového masa. Jako příloha nejlépe poslouží domácí houskový knedlík.

90 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 plátek másla
  • 2 lžíce oleje, nebo sádla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce červené papriky (pálivá)
  • 500 g vepřového masa (plec)
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 kelímek zakysané smetany (180 ml)
  • sůl
  • pepř

Postup

V kastrolu rozpustíme máslo s trochou oleje a krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začíná být dozlatova, přidáme mletou papriku, promícháme a přidáme očištěné a opláchnuté vepřové maso nakrájené na kostky, které krátce orestujeme. Následně podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do měkka.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a na oleji ve druhém kastrolu nebo hrnci podusíme. Neustále mícháme, aby se nám nepřipálilo. Když začne zelí lehce hnědnout, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do měkka. Podle potřeby přidáme vodu a promícháme.

Když je zelí skoro hotové (je poloměkké), osolíme, opepříme a dusíme ještě dalších 5 – 10 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a maso se šťávou. Vše promícháme, přidáme zakysanou smetanu a dusíme společně do měkka.

Líbí se vám "Segedínský guláš"?



Komentáře