Špagety po uhlířsku

Vyzkoušený recept na vynikající špagety po uhlířsku, které připomínají špagety carbonara. Snadný a rychlý způsob, jak připravit těstoviny.

25 minut, 4 porce

Ingredience

  • 400 g špaget
  • 4 vejce
  • 100 g parmezánu
  • 200 g slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Dáme do hrnce s osolenou vodou vařit špagety podle návodu, aby byly na skus.

V míse zatím ušleháme vejce s parmezánem a špetkou pepře.

V rozpálené pánvi opražíme na troše oleje slaninu nakrájenou na kostičky, nebo delší nudličky.

Uvařené špagety scedíme a vyklopíme z hrnce na pánev se slaninou. Promícháme, zalijeme směsí vajec se sýrem a opět promícháme.

Špagety po uhlířsku pak ještě můžeme posypat parmezánem. Kromě špaget můžeme použít i jiné těstoviny.

Líbí se vám "Špagety po uhlířsku"?



Komentáře