Špekáčky na černém pivu

Vyzkoušený recept na špekáčky na černém pivu, které dělali také kluci v akci. Jsou výborné a jednou za čas nikomu takový recept neublíží.

90 minut, 4 porce

Ingredience

  • 8 špekáčků
  • 2 cibule
  • 150 ml černého piva
  • 250 ml kečupu
  • pepř
  • feferonka

Postup

Špekáčky podélně rozkrojíme, ale ne úplně od kraje ke kraji – abychom vytvořili jakoby kapsičku a do ní vložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Kolik vleze tolik.

Naplněné špekáčky naskládáme například do zapékací mísy, a pokud zbyla cibule, naskládáme ji mezi jednotlivé špekáčky a nahoru dáme feferonku.

Černé pivo smícháme s kečupem a trochu opepříme. Promícháme a hotovou směsí zalijeme špekáčky tak, aby byly ponořené maximálně do poloviny. Pekáček zakryjeme.

Špekáčky dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu 15 minut. Potom je odkryjeme a dopečeme zhruba hodinu, aby byly na povrchu křupavé a dobře připečené.

Líbí se vám "Špekáčky na černém pivu"?



Komentáře