Vepřové na smetaně

Vyzkoušený recept na vepřové maso na smetaně, který patří mezi velice oblíbené recepty při přípravě vepřového masa.

40 minut, 2 porce

Ingredience

  • 300 g vepřového masa (plec)
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 l zeleninového vývaru, nebo vody
  • 200 ml smetany na vaření

Postup

Nejprve si připravíme marinádu promícháním oleje, prolisovaného česneku, mleté červené papriky, mletého pepře a soli. Očištěnou, opláchnutou vepřovou plec nakrájenou na plátky promícháme v marinádě, přikryjeme fólií a dáme přes noc marinovat do chladničky.

Rozehřejeme pánev s trochou oleje a krátce, cca 10 minut, osmahneme maso z obou stran.

Maso podlijeme vývarem, případně vodou, promícháme a povaříme cca 20 minut pod pokličkou, aby byla vepřová plec do měkka.

Na závěr zalijeme smetanou a povaříme zhruba 6 minut již bez pokličky. Smetanovou omáčku nemusíme zahušťovat, ale podle potřeby můžeme ještě chvíli povařit a nechat zredukovat množstvím vody.

Líbí se vám "Vepřové na smetaně"?



Komentáře