Žampionový krém

Vyzkoušený recept na vynikající polévku – žampionový krém. Pokud máte rádi žampiony a jste na polévky, tak tato krémová vás prostě dostane.

30 minut, 2 porce

Ingredience

  • 10 žampionů
  • 1 kelímek smetany na vaření (180 – 200 ml)
  • 200 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup

V hrnci rozpustíme máslo a na něm krátce orestujeme očištěné a opláchnuté žampiony nakrájené na plátky.

Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku necháme vařit cca 10 minut.

Pak ponorným mixérem rozmixujeme vše v hrnci do hladkého krému, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, krátce povaříme, můžeme zamíchat plátek másla na zjemnění a žampionový krém je hotový.

Líbí se vám "Žampionový krém"?



Komentáře