Čokoládový cheesecake

Vyzkoušený originální recept na pečený čokoládový cheesecake, jehož základem je mimo jiné i kvalitní, nejlépe domácí mascarpone.

90 minut

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 balení čokoládových sušenek Derby (220 g)
  • 120 g mléčné čokolády
  • 120 g hořké čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 150 g sýra Buko Classic
  • 100 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání (33%)

Na dokončení

  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • nastrouhaná čokoláda na ozdobu nebo čokoládové hobliny

Postup

Nejprve rozpustíme máslo ve vodní lázni a dortovou formu o průměru 22 – 24 cm vymažeme máslem.

Sušenky rozemeleme v mixéru, dáme do misky, zalijeme již rozpuštěným máslem, promícháme a sušenkovou směs natlačíme rovnoměrně na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do chladu alespoň na půl hodiny.

Zatím si ve vodní lázni rozpustíme mléčnou i hořkou čokoládu.

Do větší mísy dáme oba sýry, cukr a postupně přišleháme vejce. Pak postupně vmícháme čokoládu a smetanu.

Připravenou čokoládovou směs nalijeme rovnoměrně na těsto do dortové formy, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 60 minut.

Upečený čokoládový cheesecake necháme vychladnout, vytáhneme z formy a pak dáme vychladit na 3 hodiny do ledničky. Potom potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme čokoládou a dáme ještě na 1 hodinu do chladničky.

Líbí se vám "Čokoládový cheesecake"?



Komentáře