Hrnková ořechová bábovka

Vyzkoušený recept na vynikající hrnkovou ořechovou bábovku jako od babičky. Je vynikající, vláčná a samozřejmě můžete udělat mramorovou.

70 minut, 1 bábovka

Ingredience

  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce meruňkové marmelády
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • máslo na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Ve větší míse smícháme oba cukry a ušleháme společně s vejci. Následně přidáváme postupně  a střídavě olej a mléko. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umícháme těsto a do něj ještě přidáme meruňkovou marmeládu s ořechy.

Těsto můžeme udělat kakaové celé, nebo jednu polovinu smíchat s kakaem, nalít prvně bílé těsto, potom kakaové a dokola udělat těstem vlnovku koncem vařečky, aby vzniklo mramorování. Formu si samozřejmě vymažeme a vysypeme čím jsme zvyklí.

Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 90 minut. V polovině pečení zakryjeme bábovku alobalem, aby se nespálila.

Po vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

Líbí se vám "Hrnková ořechová bábovka"?



Komentáře