Nakládaný hermelín

Vyzkoušený recept na vynikající nakládaný hermelín, který dělal Pohlreich i kluci v akci. Základem je dobrý hermelín, nebo camembert.

20 minut, 4 porce (1 sklenice, cca 0,7 l)

Ingredience

  • 4 hermelíny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • mletá červená paprika
  • sušené bylinky (podle chuti)
  • chilli omáčka
  • slunečnicový olej

Postup

Hermelíny rozřízneme na tenčí poloviny, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozlisujeme.

Každou polovinu hermelínu nejprve potřeme česnekem, poprášíme červenou paprikou, případně dalšími bylinkami podle chuti a pokapeme chilli omáčkou. Nakonec přidáme ještě kolečka cibule, případně až při skládání do sklenice a můžeme všechny poloviny hermelínů skládat na sebe jednu po druhé.

Pokud nám nějaké ingredience zbyly, jako třeba česnek a cibule, můžeme přidat jen tak do sklenice.

Vše zalijeme olejem a dáme do chladu alespoň na 5 dní.

Líbí se vám "Nakládaný hermelín"?



Komentáře