Vyzkoušený recept na hrníčkovou borůvkovou bublaninu, kterou můžeme udělat také s drobenkou. Místo borůvek můžeme použít i jiné ovoce.
60 minut
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- 0,7 l borůvek (nebo jiné ovoce podle chuti a dostupnosti)
Postup
Jednoduchý a navíc hrnkový recept. Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a robotem nebo ručně umícháme těsto.
Hotové těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný například strouhankou.
Na těsto rovnoměrně nasypeme borůvky, nebo jiné ovoce a dáme bublaninu péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 40 minut.