Borůvková bublanina

Vyzkoušený recept na hrníčkovou borůvkovou bublaninu, kterou můžeme udělat také s drobenkou. Místo borůvek můžeme použít i jiné ovoce.

60 minut

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 0,7 l borůvek (nebo jiné ovoce podle chuti a dostupnosti)

Postup

Jednoduchý a navíc hrnkový recept. Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a robotem nebo ručně umícháme těsto.

Hotové těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný například strouhankou.

Na těsto rovnoměrně nasypeme borůvky, nebo jiné ovoce a dáme bublaninu péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 40 minut.

Líbí se vám "Borůvková bublanina"?



Komentáře