Buchta se zakysanou smetanou a ovocem

Vyzkoušený recept na vynikající buchtu se zakysanou smetanou a ovocem podle vlastního výběru (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, nebo třeba meruňky).

60 minut

Ingredience

  • 160 g tuku na pečení
  • 160 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic vody
  • 160 g hladké mouky
  • 70 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g zakysané smetany
  • čerstvé nebo mražené ovoce podle výběru (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, nebo třeba meruňky)

Postup

Začneme tak, že ušleháme tuk na pečení s cukrem, přidáme vejce, olej a neustále šleháme. Přitom přidáváme vlažnou vodu po lžících, dokud neušleháme do hladké pěny.

Smícháme obě mouky s kypřícím práškem a tuto sypkou směs přimícháme do pěny. Na závěr přimícháme také smetanu.

Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, naskládáme rovnoměrně ovoce na těsto (drobnější ovoce obalíme v hladké mouce, aby se nepropadlo příliš do těsta) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.

Líbí se vám "Buchta se zakysanou smetanou a ovocem"?



Komentáře