Vyzkoušený recept na domácí tatarku. Pokud si dáte tuto domácí, jiná tatarská omáčka už vás prostě nebude těšit jako dřív.
10 minut
Ingredience
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 menší cibule (šalotka)
- 150 g majonézy (domácí)
- 2 polévkové lžíce nálevu ze sladkokyselých okurek
- sůl
- pepř
- půl lžičky hořčice (domácí)
- 2 špetky cukru moučky
Postup
Okurky s cibulí nakrájíme na co nejmenší kostičky a smícháme s majonézou. Potřebnou konzistenci získáme přidáním nálevu z okurek – stačí málo.
Přidáme hořčici, pepř, promícháme a podle chuti ještě po špetkách sůl a cukr.
Vše promícháme a domácí tatarská omáčka je hotová.