Vyzkoušený recept na domácí vanilkový krém vhodný třeba do dortů, nebo řezů. Je skvělý a nepotřebujete ani puding.
20 minut
Ingredience
- 1 litr mléka
- 1 vanilkový lusk nebo 1 kapka vanilkového extraktu
- kůra z 1 citronu
- 8 žloutků
- 150 g třtinového cukru, nebo krupice
- 90 g polohrubé mouky nebo 2 lžíce maizeny
Postup
V kastrolu přivedeme k varu mléko a vmícháme do něj vyškrábnutá semínka z vanilky, nebo kapku vanilkového extraktu a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Odstavíme z rozehřáté plotny.
Oddělené žloutky vyšleháme v míse s cukrem do krémové hmoty a přimícháme mouku, nebo maizenu.
Do směsi následně pomalu přiléváme mléko. Přelijeme vše zpět do kastrolu, přivedeme k varu a chvíli šleháme. Z kastrolu přelijeme zpět do mísy, ve které necháme za občasného zamíchání vychladnout.