Vyzkoušený recept na vynikající hermelínovou pomazánku na chlebíčky, nebo jen tak na svačinu s chlebem. Úžasná pochoutka!
20 minut
Ingredience
- 2 hermelíny
- 200 ml majonézy (domácí)
- 1 cibule
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 2 trojúhelníky taveného sýru (cca 40 g)
- sůl
- pepř
- pažitka
- nať petržele
Postup
Vychlazený hermelín nakrájíme na menší kostičky, případně, pokud je odstátý a hodně zralý, pak jen rozmačkáme vidličkou v misce.
K hermelínu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu a společně promícháme.
Na závěr přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr, promícháme a rozmixujeme dohladka mixérem. Můžeme ale nechat směs s kousky.
Dochutíme solí, pepřem, případně přidáme nasekanou pažitku nebo petržel a můžeme podávat.