Kokosky hned měkké

Vyzkoušený a asi nejlepší recept na hned měkké kokosky, které se hodí nejen na Vánoce, ale na každý stůl plný pohody.

40 minut, 2 – 3 plechy kokosek

Ingredience

  • 3 bílky
  • 175 g cukru moučka
  • 175 g strouhaného kokosu

Postup

Oddělené bílky vyšleháme v misce ve vodní lázni, která nesmí vařit, ale měla by z ní jít trochu pára.

K bílkům zašleháme cukr a šleháme zhruba 5 minut nad párou, aby se směs nesrazila. Hotovou hmotu dáme stranou, necháme vychladnout a občas promícháme.

Zhruba po 20 minutách zašleháme do vychladlé hmoty nastrouhaný kokos. Kokosová hmota má mít hustější konzistenci, aby držela tvar.

Když máme vhodnou konzistenci kokosové hmoty, malou lžičkou si nabereme potřebné množství a vytváříme kokosky přímo na plech vyložený pečícím papírem.

Kokosky pečeme v předem vyhřáté troubě na 140 °C zhruba 20 minut světle dorůžova.

Hotové kokosky by měly být hned měkké, ale nejlepší jsou 2 – 3 dny odležené.

Líbí se vám "Kokosky hned měkké"?



Komentáře