Vejce na hniličku

Jednoduchý recept, jak uvařit vejce na hniličku, aby nebyl žloutek ani tekutý ani tuhý. Potřebujeme pouze vejce a dobrý odhad. Zkuste to!

10 minut

Ingredience

Postup

Vejce by měla mít před vařením pokojovou teplotu. Dáme je do menšího kastrolku a zalijeme studenou vodou tak, aby byla těsně potopená, takže žádná zbytečná voda navíc.

Dáme na sporák a přivedeme k varu. Přesně od chvíle, kdy začne voda vařit, vaříme vejce 4 minuty.

Hotová vejce naťukneme a dáme je na 20 vteřin do studené vody. Ne víc, aby nám nezchladla.

Vejce na hniličku nebo nahniličko?

Výsledek je stejný. Hnilička znamená přezrálá hruška, takže taková blátivá, nebo jak to říci. A nahniličko jsou příslovce a značí něco mezi na tvrdo a na měkko.

Pokud by se vám nedařilo vejce nahniličko udělat, můžete použít tuto skvělou pomůcku v podobě minutky Orion na vaření vajec.

Líbí se vám "Vejce na hniličku"?



Komentáře