Hermelín pečený v troubě

Vyzkoušený recept na hermelín pečený v troubě. Místo hermelínu se dá použít také camembert a další koření podle chuti.

35 minut, 2 porce

Ingredience

  • 2 hermelíny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 větší plátky anglické slaniny
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 špetky červené papriky (dle chuti pálivá)

Postup

Recept je na dva kousky hermelínu, ale není problém udělat libovolný počet.

Dva kusy alobalu (takové, abychom hermelíny zabalili) potřeme olejem, položíme plátek slaniny, přidáme kolečka cibule podle chuti, položíme na to hermelín potřený olejem, posypeme červenou paprikou, naskládám opět kolečka cibule a na závěr rozlisovaný česnek.

Přesahující konce slaniny přiložíme i s alobalem k hermelínu a důkladně zabalíme alobalem. Položíme na plech, nebo do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu 20 minut.

Líbí se vám "Hermelín pečený v troubě"?



Komentáře