Kuřecí nudličky na kari

Vyzkoušený recept na vynikající kuřecí nudličky na kari, které jsou v kombinaci s rýží velice oblíbené. Ke kari můžeme přidat také trochu kurkumy.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa (kuřecí prsíčka)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce červené kari pasty, nebo 1 rovná lžíce kari
  • 2 lžíce bambusových výhonků
  • 2 lžičky rybí omáčky (nemusí být)
  • 400 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2 – 3 špetky kurkumy

Postup

Kuřecí maso podle potřeby očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, nebo menší kousky.

V pánvi, ideálně v nějakém woku, rozpálíme olej a zprudka osmahneme kousky kuřecího masa. Když se maso zatáhne a zbělá, dáme ho do mísy a zakryjeme, aby příliš nevychladlo.

Na pánev dáme kari pastu, po chvíli bambusové výhonky, rybí omáčku, kokosové mléko a šťávu z limetky. Vše společně promícháme a necháme krátce povařit, cca 5 minut.

Následně dáme k omáčce zpět kousky kuřecího masa, přidáme kurkumu, nebo ještě trochu kari a vaříme zhruba 10 minut, dokud není kuřecí maso do měkka.

Líbí se vám "Kuřecí nudličky na kari"?



Komentáře