Hovězí líčka na červeném víně

Vyzkoušený recept na vynikající hovězí líčka na červeném víně podle Pohlreicha a to nejlépe s domácí bramborovou kaší.

90 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 plátek másla
  • olej
  • 500 g hovězích líček
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1/4 celeru
  • 1 l hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 4 větší špetky tymiánu
  • 1 špetka mletého kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup

V „tlakáči“ rozehřejeme máslo a trochu oleje. Hovězí líčka prudce a krátce opečeme z obou stran a dáme z hrnce stranou. Maso se tak hezky zatáhne.

Do hrnce přidáme ke šťávě cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme dozlatova. Následně přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a krátce osmahneme.

K zelenině přidáme hovězí líčka a přidáme veškeré koření. Zamícháme a zalijeme horkým vývarem i vínem tak, aby bylo maso pod hladinou. Promícháme, hrnec uzavřeme a necháme vařit zhruba hodinu, aby bylo maso měkké.

Líčka dáme opět stranou, zbavíme se bobkového listu a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Chvíli dáme ještě na mírný výkon prohřát, zredukovat a na závěr přidáme máslo, které zjemní chuť.

Do hrnce dáme hovězí líčka, chvíli vše prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s poctivou domácí bramborovou kaší, která se k hovězím líčkům skvěle hodí.

Líbí se vám "Hovězí líčka na červeném víně"?



Komentáře