Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Vyzkoušený recept na domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem z vařených brambor podle mé babičky, která je dělala vždy dědovi i nám.

45 minut, 4 porce

Ingredience

Těsto

  • 750 g brambor (varný typ C)
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 60 g másla (1/4 kostky)
  • sůl

Náplň

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g uzeného masa
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Ostatní

  • kysané zelí
  • cibule

Postup

Den dopředu uvaříme brambory ve slupce a druhý den je teprve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k nim mouku, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Vypracujeme hladké bramborové těsto, které by mělo mít tužší konzistenci.

Česnek rozmačkáme a smícháme s uvařeným uzeným masem nakrájeným na kostičky.

Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme na pánvi s trochou rozehřátého oleje. Pak k ní přidáme uzené maso s česnekem. Krátce vše osmahneme a odstavíme ze sporáku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Připravené bramborové těsto rozválíme na rovnoměrný plát o tloušťce zhruba 3 – 4 mm a nožem nebo rádýlkem nakrájíme na čtverce o velikosti 7 x 7 cm, do kterých budeme balit směs z uzeného masa.

Těsto plníme směsí a tvoříme plněné bramborové knedlíky, které dáme do vařící osolené vody se lžící oleje a vaříme, dokud nevyplavou nahoru – zhruba 8 – 10 minut podle velikosti knedlíků.

Hotové bramborové knedlíky plněné uzeným masem podáváme s kysaným zelím a opraženou cibulkou.

Líbí se vám "Bramborové knedlíky plněné uzeným masem"?



Komentáře