Bramborová kaše

Vyzkoušený recept na vynikající bramborovou kaši, která se skvěle hodí třeba k hovězím líčkům, nebo můžete udělat placky z bramborové kaše.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor (varný typ C)
  • 300 ml mléka
  • 65 g másla (1/4 kostky)
  • sůl

Postup

Oškrábané brambory nakrájíme na půlky, propláchneme studenou vodou a uvaříme do měkka v osolené vodě, cca 20 – 25 minut.

Pokud jsou brambory uvařené do měkka, slijeme vodu, necháme je cca 5 – 10 minut vychladnout a zatím si ohřejeme mléko.

Ponorným mixérem rozmixujeme brambory do hladka, zpočátku můžeme použít šťouchadlo.

Pak přidáme máslo a postupně přiléváme teplé (až horké) mléko a mixujeme na kaši. Podle chuti osolíme a máme hotovo.

Líbí se vám "Bramborová kaše"?



Komentáře