Vyzkoušený recept na vynikající bramborovou kaši, která se skvěle hodí třeba k hovězím líčkům, nebo můžete udělat placky z bramborové kaše.
40 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 kg brambor (varný typ C)
- 300 ml mléka
- 65 g másla (1/4 kostky)
- sůl
Postup
Oškrábané brambory nakrájíme na půlky, propláchneme studenou vodou a uvaříme do měkka v osolené vodě, cca 20 – 25 minut.
Pokud jsou brambory uvařené do měkka, slijeme vodu, necháme je cca 5 – 10 minut vychladnout a zatím si ohřejeme mléko.
Ponorným mixérem rozmixujeme brambory do hladka, zpočátku můžeme použít šťouchadlo.
Pak přidáme máslo a postupně přiléváme teplé (až horké) mléko a mixujeme na kaši. Podle chuti osolíme a máme hotovo.