Tea tree olej je univerzálním pomocníkem v domácnosti

Také doma neradi uchováváte nespočet krabiček, bylinek, lahviček a dóz s léky, mastmi a dalšími přípravky. Raději byste si vystačili s jedním univerzálním produktem? Tak to si domů pořiďte přírodní tea tree olej, který má řadu léčivých účinků.

Tea tree olej má řadu využití

Ať už vás trápí afty v ústech či od sluníčka popálená kůže. Ať už se perete s mykózou či zápachem z úst, se vším se můžete obrátit na lahvičku australského oleje tea tree. Tento 100% přírodní produkt je získáván z australského stromu s názvem kajeput střídavolistý a svůj název – tea tree oil – si vysloužil zajímavým tvarem těchto stromů, který nápadně připomíná písmeno T. Olej má příjemně kafrovou vůni, zlatavou barvu a nespočet léčivých účinků. Mezi jeho nejznámější vlastnosti patří ty antibakteriální. Díky tomu lze použít jako dezinfekce a hojivý přípravek v jednom.

K čemu můžete tea tree olej použít?

  • Tea tree olej lze použít k péči o dutinu ústní. Když smícháte cca 20 kapek tea tree oleje s 250 ml vody, získáte kloktadlo, které eliminuje zápach z úst, zahojí afty a je účinné proti paradentóze a krvácení z dásní.
  • Využít můžete olej i k léčbě oparů. Když se objeví svědění na rtech, je to nemilá známka toho, že se co nevidět objeví opar. Urychlit jeho hojení můžete tím, že jej olejem potřete.
  • Tento australský olej můžete použít i k léčbě různých mykóz a bakteriálních infekcí. Ať už místo intimního gelu, do koupelí a lázní pro nohy.
  • Tea tree olej můžete použít i k potírání sluncem spálené pokožky.
  • Olej využijete i místo běžné dezinfekce, kterou máte v lékárničce. Je dobrá k ošetření drobných ranek, které dezinfikuje a urychluje hojení.
  • Australský olej léčí i projevy akné.
  • Je účinný jako kloktadlo při chřipce a nachlazení.

Tea tree olej jako přísada v řadě dalších produktů

Tea tree olej je tak účinný, že jej naleznete v dalších kosmetických produktech, ve kterých tvoří účinnou složku. V našem internetovém obchůdku najdete například tea tree oil krém, gel pro intimní hygienu, Akneroll, tea tree oil mast a tak podobně. Olej s vůní kafru najdete i v osvěžovači vzduchu Respiran od Dr. Popova.

Více na: https://www.cestabylin.cz/

Tea Tree olej
Tea Tree olej
Líbí se vám "Tea tree olej je univerzálním pomocníkem v domácnosti"?



Komentáře