Vyzkoušený recept na skvělý oběd, nebo večeři. Tato hovězí pečeně s fazolovými lusky vám bude určitě chutnat. Třeba s gratinovanými bramborami.
180 minut, 2 – 3 porce
Ingredience
- 600 g hovězí kližky
- 2 lžíce olivového oleje
- 8 stroužků česneku
- několik lístku čerstvého nebo sušeného libečku
- 1 plátek másla
- 4 hrsti zelených fazolových lusků (nejlépe čerstvé)
- 4 lžíce rajčatového pyré
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Hovězí maso podle potřeby očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na plátky cca 1 cm a na rozehřáté pánvi s máslem opečeme do hněda.
Přidáme stroužky česneku nakrájené na plátky, lístky libečku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dáme péct pod poklicí do trouby rozehřáté na 180 °C po dobu cca 3 hodin.
Maso průběžně přeléváme výpekem a ke konci pečení dáme na maso kousky másla.
Zelené fazolové lusky začneme chystat zhruba 20 minut před dopečením hovězího masa. Fazolové lusky podusíme v pánvi na troše másla a když změknou, osolíme, opepříme a promícháme. Pak zakapeme olivovým olejem, chvíli podusíme a přidáme rajčatové pyré a petrželku. Promícháme, podusíme ještě 5 – 10 minut a lusky máme hotové.
K pečené hovězí kližce a fazolovým luskům se skvěle hodí bramborová kaše, nebo gratinované brambory.