Hovězí pečeně s fazolovými lusky

Vyzkoušený recept na skvělý oběd, nebo večeři. Tato hovězí pečeně s fazolovými lusky vám bude určitě chutnat. Třeba s gratinovanými bramborami.

180 minut, 2 – 3 porce

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku
  • několik lístku čerstvého nebo sušeného libečku
  • 1 plátek másla
  • 4 hrsti zelených fazolových lusků (nejlépe čerstvé)
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Hovězí maso podle potřeby očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na plátky cca 1 cm a na rozehřáté pánvi s máslem opečeme do hněda.

Přidáme stroužky česneku nakrájené na plátky, lístky libečku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dáme péct pod poklicí do trouby rozehřáté na 180 °C po dobu cca 3 hodin.

Maso průběžně přeléváme výpekem a ke konci pečení dáme na maso kousky másla.

Zelené fazolové lusky začneme chystat zhruba 20 minut před dopečením hovězího masa. Fazolové lusky podusíme v pánvi na troše másla a když změknou, osolíme, opepříme a promícháme. Pak zakapeme olivovým olejem, chvíli podusíme a přidáme rajčatové pyré a petrželku. Promícháme, podusíme ještě 5 – 10 minut a lusky máme hotové.

K pečené hovězí kližce a fazolovým luskům se skvěle hodí bramborová kaše, nebo gratinované brambory.

Líbí se vám "Hovězí pečeně s fazolovými lusky"?



Komentáře