Česnečka

Vyzkoušený recept na pravou česnečku s bramborem. Tato varianta česnekové polévky sice není krémová, ale je to klasika jako od babičky.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 12 stroužků česneku
  • 1 plátek uzeného masa
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 brambory
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 2 krajíce chleba
  • 100 g tvrdého sýru

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém sádle. Pak přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a společně s cibulí krátce osmahneme.

Když cibule zesklovatí, zalijeme horkým kuřecím vývarem a přidáme rozlisované stroužky česneku (2 stroužky si necháme na později). Přivedeme k varu.

Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce a vaříme zhruba 15 minut, dokud nejsou brambory do měkka.

Na závěr ještě přidáme dva rozlisované stroužky česneku, přidáme podle chuti majoránku, sůl, pepř, promícháme a česnečku máme hotovou.

Na pánvi s trochou sádla opražíme chléb nakrájený na kostičky a nastrouháme tvrdý sýr nahrubo. Dáme chléb i tvrdý sýr na talíře (kdo chce) a zalijeme česnečkou podle receptu od babičky.

Líbí se vám "Česnečka"?



Komentáře