Čokoládová poleva

Vyzkoušený a jednoduchý recept na čokoládovou polevu, kterou si můžete udělat sami doma. Použít ji můžete na cukroví, dort, nebo buchtu.

25 minut, na 1 plech buchty

Ingredience

  • 100 g kvalitní čokolády (může být i na vaření)
  • 50 g 100% tuku

Postup

Pokud potřebujeme čokoládové polevy méně nebo více, stačí dodržet poměr 2/3 čokolády a 1/3 tuku.

Polevu budeme dělat ve vodní lázni, takže do většího kastrolu dáme menší kastrol a přidáme do toho většího tolik vody, aby hladina byla do poloviny toho menšího. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ale nevařila a odstavíme ji.

Do menšího kastrolu, který je ponořený ve vodě, dáme čokoládu a tuk. Neustále mícháme.

Ve chvíli, kdy je čokoláda s tukem rozpuštěná a máme požadovanou polevu, můžeme ji použít například na nějaké cukroví, dort, nebo třeba perník na plechu. S čokoládovou polevou pracujeme při její teplotě okolo 35 °C.

Líbí se vám "Čokoládová poleva"?



Komentáře