Vyzkoušený a jednoduchý recept na čokoládovou polevu, kterou si můžete udělat sami doma. Použít ji můžete na cukroví, dort, nebo buchtu.
25 minut, na 1 plech buchty
Ingredience
- 100 g kvalitní čokolády (může být i na vaření)
- 50 g 100% tuku
Postup
Pokud potřebujeme čokoládové polevy méně nebo více, stačí dodržet poměr 2/3 čokolády a 1/3 tuku.
Polevu budeme dělat ve vodní lázni, takže do většího kastrolu dáme menší kastrol a přidáme do toho většího tolik vody, aby hladina byla do poloviny toho menšího. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ale nevařila a odstavíme ji.
Do menšího kastrolu, který je ponořený ve vodě, dáme čokoládu a tuk. Neustále mícháme.
Ve chvíli, kdy je čokoláda s tukem rozpuštěná a máme požadovanou polevu, můžeme ji použít například na nějaké cukroví, dort, nebo třeba perník na plechu. S čokoládovou polevou pracujeme při její teplotě okolo 35 °C.