Citronová poleva

Citronová poleva na cukroví, buchtu, perník, nebo třeba beránka. Vyzkoušený recept na vynikající, jednoduchou citronovou polevu.

20 minut, 1 plech buchty

Ingredience

  • 3 lžíce horké vody
  • 3 lžíce šťávy z citronu
  • 300 g cukru moučka

Postup

V kastrolku smícháme horkou vodu se šťávou z citronu a postupně zašleháváme moučkový cukr, který můžeme pro jistotu prosít, aby v něm nebyly hrudky.

Citronovou polevu šleháme tak dlouho, dokud nedocílíme hladké hustější konzistence ideální na polévání cukroví, buchty, perníku, nebo třeba velikonočního beránka.

Pokud se nedaří získat potřebnou konzistenci, můžeme přidat trochu vody, cukru, případně i šťávy z citronu.

Po použití polevy ji necháme ztuhnout.

Líbí se vám "Citronová poleva"?



Komentáře