Cuketové zelí

Jednoduchý recept na dušené cuketové zelí. Pokud jste už také propadli “cuketománii” a víte, jak je skvělá, pak tento recept určitě zkuste.

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 větší cibule
  • 150 g slaniny (nepovinné)
  • 1 brambora
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • ocet
  • cukr moučka

Postup

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na troše oleje, sádla, nebo slanině, pokud ji použijeme. Měla by zesklovatět.

Opláchnutou cuketu i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme k cibulce, tak akorát podlijeme vodou a krátce podusíme.

Požadované chuti dosáhneme tak, že vhodně osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a najdeme vhodnou rovnováhu mezi octem a cukrem.

Pro zahuštění cuketového zelí použijeme nejlépe rozmixovanou bramboru, kterou přidáme při dušení, které trvá 10 – 15 minut. Podle potřeby hotové zelí ještě dochutíme.

Líbí se vám "Cuketové zelí"?



Komentáře