Vyzkoušený nejlepší recept na kokosové eskymo řezy na plech, které si zamilují nejen děti, ale také vy a hned z plechu zmizí.
50 minut
Ingredience
Těsto
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 polévkové lžíce dobrého kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
Krém
- 2 kokosové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžíce cukru krupice
- 500 ml mléka
- 125 g másla
- 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
- strouhaný kokos podle chuti
Postup
V míse uděláme těsto smícháním mouky, prášku do pečiva, cukru a kakaa. Promícháme, přidáme olej, mléko, vejce a vymícháme hladké těsto.
Hotové těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C po dobu zhruba 15 minut.
Na eskymo řezy budeme potřebovat krém, který uděláme z kokosového, případně vanilkového pudingu. Ten rozmícháme v části mléka a zbytek dáme vařit. Když je mléko horké, přidáme do něj rozmíchaný puding a neustále mícháme, dokud není uvařený dohusta. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Do mísy nebo kastrolu dáme máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky, oba cukry a ušleháme. Přidáme puding, krátce prošleháme a do této pudingové směsi na závěr zašleháme smetanu.
Na upečený a vychladlý korpus naneseme rovnoměrně hotový krém, uhladíme a vršek eskymo řezů ozdobíme cik-cak čokoládovou polevou. Dáme vychladit alespoň na 2 hodiny.