Frittata se špenátem, kuřecím masem a ricottou

Vyzkoušený recept na italskou frittatu (fritátu) se špenátem, kuřecím masem a ricottou. Je to italský pokrm a ekvivalent naší omelety.

60 minut, 4 porce

Ingredience

  • 8 vajec
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 větší kuřecí prso
  • 250 g ricotty
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst petržele
  • 1 plátek másla
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup

Očistíme a opláchneme kuřecí prsa, uvaříme (cca 25 minut), necháme vychladnout a pak nakrájíme na menší kousky.

Na rozehřáté pánvi orestujeme na troše olivového oleje stroužky česneku nakrájené na plátky. Přihodíme máslo, rozpustíme, přidáme opláchnutý a osušený špenát a podusíme cca 5 minut. Když je špenát hotový, předěláme jej se vším všudy do cedníku a necháme okapat přebytečnou vodu a olej.

V míse lehce rozšleháme vejce, přidáme ricottu, nadrobno nasekanou nať petržele, kuřecí maso a okapaný špenát pokrájený na menší kusy. Vše promícháme, osolíme, opepříme, dáme do pánve, ve které jsme dusili špenát a pod poklicí pečeme zhruba 20 minut. Můžeme na pánvi nechat jen chvíli a pokud máme shodou okolností zapnutou troubu, můžeme frittatu 10 minut zapékat na 200 °C.

Líbí se vám "Frittata se špenátem, kuřecím masem a ricottou"?



Komentáře