Hermelín plněný česnekem a vlašskými ořechy

Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na hermelíny plněné česnekem a vlašskými ořechy. Jedná se o návykovou pochoutku za studena.

25 minut, 2 porce

Ingredience

  • 4 hermelíny, případně camemberty
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Hermelíny rozkrojíme na půlky, tzn. dvě tenká kolečka a z každé poloviny vydlabeme vnitřek hermelínu tak, abychom nepoškodili plísňovou „slupku“.

Vydlabaný vnitřek hermelínů smícháme s plátkem změklého másla, vlašskými ořechy a prolisovaným česnekem.

Připravenou směs dáme zpět do jednotlivých vydlabaných polovin hermelínů, přitiskneme je k sobě, jak původně byly, zabalíme do alobalu a dáme je alespoň přes noc odležet do chladničky.

Líbí se vám "Hermelín plněný česnekem a vlašskými ořechy"?



Komentáře