Hrníčková bábovka

Hrníčková bábovka

Hrníčkové recepty jsou obvykle snadné a rychlé. Také tato vynikající hrníčková bábovka patří k nim. Žádné zdržování s vážením a výsledkem je výborná, navíc mramorová bábovka.

60 minut, 1 bábovka

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1 lžíce kakaa

Postup

Oddělíme si nejprve žloutky a bílky. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh.

Povolené máslo utřeme s polovinou cukru do hladké pěny, přidáme oddělené žloutky a zašleháme trochu mouky (cca 1/8 hrnku) a mléko.

Zbytek mouky smícháme s práškem do pečiva a postupně přimícháme do připravené máslové směsi. Hotovou hmotu smícháme lehce s ušlehaným sněhem.

Pokud chceme mramorovou bábovku, pak oddělíme od oka 1/3 těsta a promícháme ji s kakaem. Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané například hrubou moukou vylijeme nejprve polovinu světlého těsta, kakaové těsto a nakonec opět zbytek světlého. Koncem vařečky potom uděláme těstem dokola „vlnovkový“ tah a tím docílíme mramorování.

Tuto hrníčkovou bábovku pečeme zhruba 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Bábovky – recepty

Bábovky - recepty
Bábovky – recepty
Líbí se vám "Hrníčková bábovka"?



Komentáře